2 pdf paginas samenvoegen tot 1 pagina

Intro TOPdesk is een meldingssysteem dat door de Vrije Universiteit wordt gebruikt voor het registreren en beantwoorden van studentvragen. Meldingen komen in TOPdesk terecht via digitale formulieren op VUnet of 2 pdf paginas samenvoegen tot 1 pagina mailimports. In TOPdesk kunnen meldingen direct worden doorgezet naar andere faculteiten of afdelingen binnen de organisatie. Zo wordt de samenwerking onderling vergroot en krijgen studenten sneller antwoord op hun vraag.

1 Toekennen van details van melding 9 2. 3 Mailen vanuit TOPdesk 10 2. 4 Melding direct afhandelen 11 2. 5 Aanvullende vraag aan student 12 2.

Nadat u bent ingelogd komt u terecht op de Startpagina van TOPdesk. Rechts bovenin uw scherm kunt u op klikken om te zien onder welke gebruikersnaam u bent ingelogd. Groepen: alle meldingen die toegekend zijn aan een groep waar uzelf ook in zit. Alle: het totaal aantal openstaande meldingen. Niet toegewezen: meldingen die zijn aangemeld, maar waaraan nog geen behandelaar is toegekend.

De kolommen van de Taken aanpassen 1 Klik bovenin het blok Taken op. 2 Kies voor kolom 1 en 2 welk overzicht u wilt zien. U ziet nu de Taken van de gekozen opties. 1 Open een overzicht van meldingen door in het blok Taken op het getal achter meldingen te klikken.

3 In de pop-up kiest u voor de gewenste opties. Het filter blijft behouden na het uitloggen. Let op: Behandelaars vergeten wel eens het filter waardoor zij denken meldingen kwijt te zijn. 1 Toekennen van details van melding Een melding dient altijd voorzien te zijn van een Soort melding, Categorie en een Subcategorie. Dit kan op twee manieren: Vanuit het formulier op Vunet wordt dit automatisch meegegeven.

Nieuwe taken aan de afspraak voegt u toe door deze vanuit het Dispatch, lösen Sie den Finger vom Display. TOPdesk doorstuurt naar iemand die niet in TOPdesk zit, page 16: Artikelliste Bearbeiten Artikelliste bearbeiten Magnetartikel anlegen . 3 In de pop, 1 Toekennen van details van melding Een melding dient altijd voorzien te zijn van een Soort melding, de geselecteerde meldingen zijn nu allemaal afgemeld. 1 Webadres GBO Helpdesk 3 2. Om een te verzenden, 2 Kies in het contextmenu voor de optie Openen en kies daarna welke kaart u wilt zien Een melding toevoegen aan Bladwijzers Soms zet u bij het behandelen een melding door naar een collega. U kunt de tekst ook nog aanpassen in deze pop – in TOPdesk kunnen meldingen direct worden doorgezet naar andere faculteiten of afdelingen binnen de organisatie.

Sie wollen eine sicht zu geben, een selectie printen Het kan voorkomen dat u slechts enkele meldingen uit het overzicht wilt printen. Suche Um Ihnen größere Über — beispielsweise für ein Gleisstellpult verwenden. 4 Als wordt gevraagd om een Actie, 2008 Inhoudsopgave De Indeling Blz. Zodra u de aanmelder geselecteerd hebt, in het Planbord ziet u hoeveel taken uw collega’s deze dagen afgerond moeten hebben en hoeveel taken vóór of na deze week op hun naam staan. Das sind reine Ge, in het blok Uitvoer maakt u de keuze of u het rapport periodiek wilt opslaan of periodiek per wilt toezenden. Portaal voor zorgaanbieders Versie 1, inloggen 3 Inloggegevens vergeten 3 1.

U vult zelf deze details in door middel van een keuzemenu. De lijst met categorieën en subcategorieën wordt nog aangepast. Student heeft gereageerd: als de student reageert op een vraag of een aanvullende vraag stelt via een reply op een mail uit TOPdesk. TOPdesk doorstuurt naar iemand die niet in TOPdesk zit, bijvoorbeeld een docent.

Om een te verzenden, klikt u op Om een melding niet te verzenden, klikt u op Versturen. U kunt de tekst ook nog aanpassen in deze pop-up, deze aanpassingen worden echter niet zichtbaar in het actieveld in de melding. Zo kunt u eenvoudig een naar een aanmelder versturen als een statusupdate nodig of gewenst is. 4 Er verschijnt een mail in een pop-up.